🛡️ CyberExam Nedir?
CyberExam, Ankara merkezli bir siber güvenlik eğitim platformudur. 2023 yılında kurulmuştur ve hem bireylere hem kurumlara yönelik pratik siber güvenlik eğitimleri sunar.
🚀 Platformun Özellikleri
Uygulamalı Laboratuvarlar: Web sızma testleri, ayrıcalık yükseltme (privilege escalation), kötü amaçlı yazılım analizi (örneğin: Gorilla Android malware), ağ keşfi gibi konularda etkileşimli senaryolar sunar.
Eğitim Yolları: Web uygulama güvenliği, Linux güvenliği, DNS/ICMP/SSH tünelleme yöntemleri, Blue Team ve Red Team odaklı içerikler.
Gerçek Senaryolar: Cronjob açıkları, LD_PRELOAD, PATH zehirleme gibi teknikleri içeren gerçek dünya senaryolarıyla eğitim verir.
👨🏫 Ekip ve Topluluk
Kurucu / CEO: Besim Altınok
Merkez: Ankara, Türkiye
Çalışan Sayısı: 2–10 kişi (LinkedIn verisine göre)
Kullanıcı Sayısı: 10.000’den fazla (platform açıklamasına göre)
Etkinlik Katılımları: 2025'te Londra'daki Infosecurity Europe etkinliğine katılmıştır.
💬 Topluluk Geri Bildirimi
Kullanıcılar genellikle platformu:
Uygulamalı ve gerçekçi buluyor.
Özellikle Linux ayrıcalık yükseltme laboratuvarlarını beğeniyor.
"Hack the Box" ve "TryHackMe" gibi platformlara benzetiyor ama Türkçe içerik avantajı nedeniyle daha erişilebilir olduğunu söylüyor.
✅ Özetle
CyberExam, özellikle Türkçe içerik arayan siber güvenlik meraklıları için oldukça güçlü bir platformdur. Gerçek dünya senaryolarına dayalı uygulamalı laboratuvarları, hem bireysel gelişim hem de kurumsal eğitim için uygundur.